úterý 14. února 2017

Úvodník

Tak a je to tady. Zakládám blog. Jak moji blízcí vědí, už zhruba sedm let si vedu papírový deník, nebo lépe řečeno deníky. Za těch pár let se jich už totiž v mém šupleti nastřádalo docela dost.
Nepíšu do deníku každý den, nepíšu tam všechno, jedná se spíš o deníky zážitkové.
Zaznamenávám si zážitky z cest, výletů, běžeckých výprav, cyklovýletů, čundrů... Zkrátka to, co si chci zapamatovat do posledního detailu.
Když si pak zpětně pročítám zápisky z Rumunska, dostanu chuť na čerstvý ovčí sýr, úplně cítím na jazyku jeho chuť a před očima mám obraz jak stojíme v malinké skromné salaši, kde žije asi pět bačů a jeden z nich vytahuje sýr přímo z kádě, kde je naložený a ukrajuje nám kus, my si ho posíláme dokola a ochutnáváme... Je po dešti, venku voní tráva a já se těším, že si dáme ten báječný sýr k večerní polentě.
Pokud si vzpomenu na Korsiku, cítím pro změnu vůni macchie a chuť macchiového medu, který jsem si přivezla domů.
Jsou to zkrátka věci, které nechci nikdy zapomenout, proto píšu, proto fotím.
Již před nějakým časem jsem začala přepisovat do elektronické podoby svoje výpravy do Rumunska a chtěla jsem je nějakým způsobem publikovat alespoň účastníkům zájezdů, až přišlo rozhodnutí, že se stanu moderní osobou a bloggerem (vlastně tak moc moderní zase ne, jelikož první blog vznikl už v roce 1994, takže mám v podstatě 23 let zpoždění, abych byla in...).
Pokud tedy máte zájem přečíst si moje zážitky a pokud máte zároveň trpělivost, protože stránka nebude zaplněna během jednoho dne, pak vítejte, komentujte, bavte se, plačte... zkrátka přeji vám příjemné čtení :)
Korsika - Bavelské jehly

2 komentáře:

  1. Skvely napad! Tesim se na cteni a mozna se i s Klokanem v nejakem spolecnem zazitku najdem 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím, jestli znám nějakého Unknowna a Klokana a nic mě nenapadá... :)

      Vymazat